Bábovka tety Weichetové

Tento recept kopíruji z mých předchozích stránek, takže ho už znáte.

Recept mám od mojí pratety, která už sice nežije, ale její výborná bábovka, kterou vždycky přivezla na zabijačku ta tu bude pořád. Recept je rychlý a jednoduchý a vždy se povede. Peču tuhle bábovku vždy když nemám tolik času patlat se s různými složitými dezerty.

Budeme potřebovat:
4 celá vejce
200g cukru
vanilkový cukr
300g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 šlehačka
ořechy, rozinky, čokoláda – dle chuti
2 lžičky instantního kakaa (granko nebo nesquik)
na vymazání formy: sádlo a trochu polohrubé mouky

Postup:

Do mísy vyklepneme čtyři vejce, přidáme cukr a šlehačem pořádně vyšleháme. Do jiné mísy si odvážíme mouku, přidáme nasekané ořechy a čokoládu nakrájenou na kousky, kdo má rád tak rozinky, já je nedávám. Do mouky přimícháme také prášek do pečiva a trochu kakaa. Kakao nemusí být, já ho dávám jen kvůli vzhledu. Vrátíme se zpátky do mísy s ušlehaným cukrem a vajíčky, zapneme šlehač a přidáváme postupně mouku a přiléváme šlehačku. Hotové těsto nalijeme do připravené formy, vymazané sádlem a vysypané moukou.
Já používám starou formu po babičce, osvědčila se mi nejvíce. Je bytelná a drží teplo. Bábovka se peče sice delší dobu, ale je krásně pravidelně propečená a navíc jde krásně vyklápět. Takže pokud máte někde na půdě podobné poklady, určitě stojí za to je oprášit.

Pečeme na cca na 150stupňů a zhruba 45 minut až hodinu. Zkusíme občas zapíchnout do těsta špejli, pokud se těsto na špejli nelepí, bábovka by měla být hotová.
DOBROU CHUŤ

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.