Kváskový chléb

Už před časem jsem četla o skvělém projektu pečem pecen, který vede kváskovou mapu a podporuje tak pečení domácího chleba z pravého žitného kvasu. Nicméně mně přišlo příliš jednoduché kvásek si od někoho vzít hotový a chtěla jsem si založit a vypěstovat svůj vlastní. Vypadalo to jednoduše, ale realita byla horší. První dva pokusy letěly do koše. Spotřeba celozrnné mouky byla velká, ale nakonec se úsilí vyplatilo. Kvásek se na další pokus vydařil, a vesele kvasil, tak jsem hledala vhodný recept. Vhodný pro začátečníka a navíc pro někoho kdo se nemá moc namáhat 🙂 Tak jsem zkusila nehnětenou šumavu od cuketky. Výsledek byl na první pokus super. Hrozně jsem se bála, že bude výsledkem jen tuhá placka, ale krásně nakynuté těsto mi dávalo naději. A když jsem rozkrojila chleba a opravdu v něm byly krásné bublinky, tak jsem málem brečela štěstím. Je to vážně skvělý pocit. Všem doporučuji:-)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.