Kefírový perník – rychlý a výborný

Rychlá a výborná buchta na snídani nebo jen tak na chuť.
kefir

Budete potřebovat:
2 vejce
300 g moučkového cukru
2 lžíce kakaa
3/4 sklenice oleje
300 g hladké mouky
300 ml kefíru
půl lžičky jedlé sody
1 lžička koření medový perník

Na polevu:
Kousek másla, čokoláda na vaření, jedna zakysaná smetana

V míse mixérem umixuji vejce s cukrem, přidám olej a následně postupně přidávám mouku smíchanou s kakaem, kořením a sodou a zároveň přidávám kefír. Těsto naleji na plech vymazaný sádlem a vysypaný polohrubou moukou a dám péct. Peču ze začátku na 180stupňů pak snižuji na 150. Že je upečeno poznáme tak že těsto trochu odskočí od hran plechu, případně do něj píchneme špejlí, jestli se nelepí.
Čokoládovou polevu připravíme tak, že rozpustíme v kastrůlku trochu másla, nalámeme na něj čokoládu, kterou za stálého míchání rozpustíme. Do vzniklé čokolády přimícháme zakysanou smetanu a natřeme na buchtu.
Dobrou chuť

2 komentáře

  1. Pavla

    28.8.2013 at 10:14

    super recept, rychlý snadný dobrý, přidala sem do těsta mleté ořechy a mléte ovesné vločky a banán sem nahradila strohanými jablky 🙂 je to super mnamka 🙂

    1. admin

      28.8.2013 at 14:57

      V receptu sice banán není. Ale fantazii se meze nekladou. Na tomto receptu se nedá nic moc zkazit 🙂 Jsem ráda, že chutná.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.