Sezóna marmelád

Sezona zavařování, marmeládování a vyrábění šťáv už je v plném proudu. Proto muselo jít šití trochu stranou. Začala jsem šťávou z květů bezu, pokračovala jsem povidly z raných třešní. Pak jsem se vrhla na úrodu jahod a z nich jsem vyráběla marmeládu, zmrzlinu a nějaké jahody jsem dala do mrazáku vcelku. Posledním počinem jsou povidla z tmavých krásných třešní. Letos byla úroda veliká, ani špačci už to nežrali, tak se třešničky musely nějak využít. Bublanina byla samozřejmě taky 🙂 Přikládám fotku části marmelád a povidel, něco už jsem ale rozdala.

2 komentáře

  1. Jarka

    27.6.2018 at 17:24

    Tak to vypadá skvěle, dobré zásoby. Já letos stihla jen z jahod, kterých jsme měli a máme ještě hodně. Zkusila jsem podle https://www.pomodo.cz/recepty/jahodova-marmelada a povedlo se myslím. Mám asi 20 sklenic, takže snad na zimu vydrží 🙂 Mějte se krásně! Jarka

    1. admin

      27.6.2018 at 19:51

      Já jahodovou dělám s přídavkem citrusoveho pektinu. Tresnova povidla ne, tam jen rozvarim třešně s cukrem a rozmixuji

Leave a Reply