Vyfukované cukroví – jednoduché, rychlé a hlavně výborné

Vyfukované cukroví bylo vždycky mé oblíbené, pekla ho babička a já myslela, že lepší být nemůže. Pak jsem narazila na podobný recept a zjistila jsem, že může být ještě lepší 🙂 Těsto je jednoduché, jde krásně válet a vykrajovat – nelepí se. Takže cukroví je rychle na světě a navíc je výborné. Tak jdeme na to.

Budeme potřebovat:

300g hladké mouky, 300g másla, 2 žloutky, 4 lžíce mléka, 1 lžíce octa, 1 lžíce rumu

Vše zpracujeme v hladké těsto. Necháme 20-30 minut odpočinout(já dávám do ledničky) a poté hned vyválíme placku(alespoň 0,5cm tlustou)  a vykrajujeme jednoduché tvary (v troubě se těsto nafoukne, takže složité tvary nevyniknou). Peču při 180 stupních dokud nejsou růžovoučké a nafouklé. Ještě teplé obalíme v moučkovém cukru (já míchám moučkový cukr s trochou vanilkového cukru).

Tak doufám, že ještě do vánoc vyzkoušíte upéct. Cukroví je hned měkké a rozpouští se na jazyku. Kolik už máte napečeno druhů? Já už mám 10 druhů napečeno a ještě doufám, že stihnu další dva druhy:) Pokud budete chtít dopíši sem odkazy na další recepty, které mám vyzkoušené.

 

6 komentářů

  1. toprumy.cz

    23.9.2013 at 18:14

    Dík za nápad. Můžu napsat na maila? Díky

    1. admin

      29.9.2013 at 16:06

      Mailový kontakt na mě je info@snecka.cz

  2. Pepe

    6.12.2013 at 15:36

    ahoj, smím vědět kolik toho zhruba je v tebou daném množství ? U nás pečeme více druhu ale ve čtvrtině dávky, tak abych věděla jestli toho je hodně nebo můžu dát půlku. děkuji 🙂

    1. admin

      10.12.2013 at 09:35

      omlouvám se za pozdní odpověď. Já vykrajuji toto cukroví malými vykrajovátky, takže ho bývá dost – dost rozdám a ještě zbude na mě. Množství přesně nevím, chystám se péct tento týden. Ale u nás se s ní, je to moje nejoblíbenější cukroví 🙂

  3. jaro.leitner

    21.12.2016 at 00:11

    moc dobry dik muzete napsat vice druhu dekuji

    1. admin

      21.12.2016 at 22:27

      děkuji. Určitě budou další recepty. Ale asi až na příští Vánoce, teď moc nestíhám 🙂

Leave a Reply